2009. március 16., hétfő

Támadó taktika (újra)

A támadásnál több variációt is lehet alkalmazni, az egyik, ha a két hátvéd a félpályánál passzol, de nem egy vonalban helyezkednek el. A két támadó egyike mindig a kapu előtt zavarja a kapust, a másik pedig az oldalvonal mentén a palánknál várja a labdát, hogy a kapu felé törve gólt érjenek el. A center a támadókhoz hasonlóan a palánk mellett vagy a kaputól körülbelül 10 méterre helyezkedik el és várja a passzt a gólszerzés érdekében.

A másik felállási mód, ha a center vagy az egyik védő egyedül van hátul és irányító szerepkörbe kerül. Itt a két hátvéd vagy az egyik hátvéd és a center a palánk mellett helyezkedik el, még az egyik csatár a kapust zavarja a másik pedig keresztmozgással az egyik palánktól a másikig mozog, hogy gólt tudjanak elérni.

A támadótaktika emberelőnyös helyzetben változik. Itt az egyik támadó a kapu mögött helyezkedik el és a labda útvonalát követi és úgy helyezkedik, hogy a társak passzolni tudjanak neki. A támadásnál gyors passzokkal kell járatni a labdát és sokat kell helyezkedni, hogy tiszta helyzetben kapjuk meg a játékszert és gólt lehessen elérni.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ábrából ért a mérnök...

Névtelen írta...

és mi van azzal a fajta taktikával, hogy megkapod és bárhol vagy belövöd, én csak azt vágom:)

Bálint

Unknown írta...

arra jöttem rá, hogy először a passz helyes kivitelezését is tárgyalni kellene:)

Bálint: remekül működik nálad, de népszerűtlen:P

Névtelen írta...

Én is kitaláltam egy taktikát:
Az egyik támadó (A) előremegy az ellenfél két védője (1,2) között, zavarin a kapust (K1). A másik támadó (B) és a védő (C), valamint a kapus (KK) eddig szintén a pályán vannak. Az ellenfél csatárairól (3,4) nem is beszélve.
A taktika pedig: Integrál A négzet per ead (2*B-3C)-log(KK/K1).... És amíg ezt értelmezitek, addig a Bálint lő nektek még hatot! :)

Unknown írta...

Tehát a támadó (A) egy ead-os térgörbén mozog a másik támadó-val(B)és a védővel (C) az oldalán miközben a a két kapus ütője segítségével taktikai faltolja egymást?

Mt írta...

Oké, elismerem, kicsit bonyolult volt a leírás. Jövő héten védekező taktika kerül fel, az rövidebb lesz!:)

mark írta...

én simán vágom a felettébb bonyolult leírást, pedig még csak matekos(8-] sem vagyok.
...de lehet hogy pont emiatt ;)

Névtelen írta...

Szerintem a mi esetünkben 2 fajta játékos van a pályán. A nem kapus és a kapus. Nem túl korai még csatárokról meg centerekről beszélni? Érdekes kilátások mind matematikai mind elméleti szinten, csak meg is kéne tudni valósítani nem e?